Ora Pamantului

In ultima sambata din luna martie, in semn de constientizare asupra schimbarilor climatice, stingem luminile timp de o ora!

Cum a inceput totul? In 1970, un senator american a tras semnalul de alarma asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului inconjurator. La aceea ora nimanui nu ii pasa de acest aspect si de efectele pe termen lung ale distrugerii mediului inconjurator. Din pacate, lucrurile nu s-au schimbat cu mult pana astazi:(
Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc in Statele Unite una dintre primele manifestatii ecologiste de anvergura.
In scurt timp, data a devenit cunoscuta ca Ziua Pamantului. In 2012, 0 suta de milioane de oameni din peste 140 de tari ale lumii au participat intr-un mod sau altul la aceasta zi. Apoi s-a nascut miscarea infratita, Ora Pamantului, care isi propune sa atraga atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator.
Ce putem face pentru a ne implica? Multe. Sa ne urcam pe bicicleta, sa plantam copaci, sa strangem gunoaie … Si sa povestim copiilor despre semnificatia acestor actiuni.

Noi vom fi in plin Weekend Activ impreuna cu copiii, asa ca vom spune povestea Pamantului, apoi vom stinge, simbolic, lumina, in intervalul 20:30 – 21:30. Este Ora Pamantului!

2 thoughts on “Ora Pamantului

  1. Pingback: Mini-Tabara Fulgilor de Nea I | Tabere Cu Suflet

  2. Pingback: Scoala Altfel | Tabere cu Suflet

Leave a comment