Ora Pamantului

In ultima sambata din luna martie, in semn de constientizare asupra schimbarilor climaterice, stingem luminile timp de o ora!

Cum a inceput totul? In 1970, un senator american a tras semnalul de alarma asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului inconjurator. La aceea ora nimanui nu ii pasa de acest aspect si de efectele pe termen lung ale ditrugerii mediului inconjurator (nu ca acum ar fi mult diferit).
Astfel, pe 22 Aprilie 1970 a avut loc in Statele Unite una dintre primele manifestatii ecologiste de anvergura.
In scurt timp, data a devenit cunoscuta ca Ziua Pamantului. In 2012, 0 suta de milioane de oameni din peste 140 de tari ale lumii au participat intr-un mod sau altul la aceasta zi. Apoi s-a nascut miscarea infratita, Ora Pamantului, care isi propune sa atraga atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator.
Ce putem face pentru a ne implica? Multe. Sa ne urcam pe bicicleta, sa plantam copacei, sa mergem la strans gunoaie … Dar mai ales sa povestim copiilor despre semnificatia acestor actiuni.

Noi vom fi la Sinaia si, impreuna cu copiii, vom stinge lumina in semn simbolic, in intervalul 20:30 – 21:30. Este Ora Pamantului!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s